• Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční 29.6.2021 o 8, 00 hod. v budove školy. ŠKD nebude a nebude sa ani variť pre žiakov ZŠ.  

            Dňa 30.6.2021 budú mať žiaci ZŠ riaditeľské voľno. Z prevádzkových dôvodov bude mimo prevádzky aj MŠ i ŠJ. Činnosť MŠ i ŠJ bude obnovená 1.7.2021. 

            Letné prázdniny budú mať žiaci ZŠ od 1. júla do 31.8.2021. 

                                                                                                                       

          • Zelená škola a Deň detí

          • 1.6. 2021 keď všetky deti majú sviatok, našu ZŠ s MŠ navštívili členky hodnotiacej komisie z CENTRA ENVIRONMENTÁLNEJ A ETICKEJ VÝCHOVY ŽIVICA zo Zvolena, aby posúdili, či sme splnili všetky ciele a úlohy nášho env. akčného plánu a ako sa nám darí napĺňať výziu programu ZELENÁ ŠKOLA. Ako prebiehalo toto hodnotenie a tiež veselé aktivity k sviatku naších detí si pozrite vo fotoalbume.

            koordinátorka M. Kubalová

            Zelena_skola_-_aktivity_EAP.pdf 

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ ZŠ A MŠ

          • S účinnosťou od 17. mája 2021 zákonný zástupca:

            •  Zodpovedá  za dodržiavanie hygienickoepidemiologických opatrení pri príchode a odchode  žiaka a dieťaťa do  školy (prekrytie horných dýchacích ciest vhodne zvolenými ochrannými pomôckami), dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk.
            • Zabezpečí pre svoje dieťa 2 rúška/respirátory (náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Predkladá – po každom prerušení dochádzky dieťaťa zo ZŠ i MŠ v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  (Príloha č. 4). Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.  V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a riaditeľa školy.
          • OZNAM PRE ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV

          •      Na základe rozhodnutia  MŠVVaŠ  SR od 3.5.2021 žiak ani zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu.

                Pri vstupe do budovy školy zákonný zástupca predkladá len vyhlásenie zákonného zástupcu  o bezinfekčnosti (v prílohe).  Tento doklad sa predkladá aj pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov). Hygienicko-epidemiologické opatrenia v škole naďalej platia (dezinfekcia, rúška).

            Príloha- Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu

          • Podrobnosti k zápisu žiakov do 1. ročníka ZŠ s MŠ Stankovany na školský rok 2021/2022

          •  Zápis do 1. ročníka sa uskutoční dňa 8.4.2021 elektronickou formou, prostredníctvom Edupage školy, resp. s priamou účasťou zákonných zástupcov s dôrazom na dodržiavanie prísnych hygienicko-epidemiologických opatrení.

            O doručení/prijatí Vašej prihlášky budete elektronicky informovaní prostredníctvom e-mailu, resp. telefonicky.

            Osobné údaje o dieťati a zákonných zástupcoch sú školou vyžadované v súlade s paragrafom 11 ods. 6 Zákona č. 245/2008 Z. z. – školského zákona.

            Prihlášku si zákonný zástupca môže stiahnuť na webovej stránke školy. V prípade ak niekto takúto možnosť nemá, tlačivo žiadosti vypíše v škole s dôrazom na dodržiavanie prísnych hygienicko-epidemiologických opatrení.

            V prípade otázok ohľadom zápisu sa zákonní zástupcovia môžu telefonicky kontaktovať  na telefónnom čísle  0917 582 142.

            Rodičov dôrazne žiadame o dôsledné a presné vyplnenie údajov v žiadosti.

             

          • Sčítanie obyvateľstva 2021 - pripomienka

          • Vážení rodičia, pracovníci Obecného úradu v Stankovanoch nás požiadali o zverejnenie informácie o povinnosti sčítať seba i  svoje deti samostatne pod ich rodným číslom.            Sčítanie obyvateľstva sa končí 31.3.2021. 

            Prečo sa sčítať?

            Okrem toho, že je povinnosťou každého občana sčítať sa, je tento štatisticky najnáročnejší a najrozsiahlejší úkon veľmi podstatný pre posudzovanie a vyhodnocovanie mnohých štatistických ukazovateľov. Údaje zo sčítania môžu prispieť k zlepšeniu regionálneho rozvoja, dopravnej situácie, budovaniu služieb, škôl a škôlok, úpravu daní či čerpaní eurofondov. Každý občan teda môže pomôcť zlepšiť svoje okolie, obec a celkový život na Slovensku. Viď prílohu - plagátik

          • ZÁPIS DETÍ DO ZŠ

          •      Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Stankovanoch oznamuje, že zápis  detí  do 1. ročníka  ZŠ  sa uskutoční

                                                   dňa  8. 4. 2021 v čase od  13,30 do 15,00 hod.

                                Zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšia šiesty rok do 31. augusta 2021.

             

                   Ak bude v čase konania zápisu pretrvávať mimoriadna situácia, núdzový stav alebo výnimočný stav vyhlásený v súvislosti s ochorením Covid-19, zápis sa bude organizovať bez prítomnosti detí a zákonných zástupcov. Komunikácia so zákonnými zástupcami dieťaťa sa uskutoční elektronickou formou (cez edupage:  https://skolastankovany.edupage.org/register/).

                V prípade, ak dieťa nedosahuje školskú zrelosť, môže zákonný zástupca požiadať o pokračovanie  plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.  

            K žiadosti o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania je potrebné doložiť nasledujúce doklady:

            • písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
            • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast 
            • informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            V prípade zmien ohľadom zápisu Vás budeme informovať.

             

          • 2% z odvedenej dane

          • Vážení rodičia,

            riaditeľstvo ZŠ s MŠ Stankovany sa aj tohto roku obracia na Vás so žiadosťou o poukázanie 2% z odvedených daní na účet Občianskeho združenia Stankovanček.  Aby sme mohli podporovať rozvoj a modernizáciu školy potrebujeme k tomu finančné prostriedky, a tak každá podpora od Vás, vážení rodičia, i od Vašich známych predstavuje pre Vaše dieťa priamo či nepriamo zlepšenie podmienok výchovno-vzdelávacieho procesu.                    

                  Finančnú sumu, ktorú nám poukážete využijeme na nové učebné pomôcky a vzdelávacie aktivity detí a žiakov našej školy.  Tlačivo Vyhlásenie o poukázaní... nájdete v prílohe.

          • OZNAM PRE RODIČOV

          •        Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ a RÚVZ v Liptovskom Mikuláši bude od pondelka 8.3.2021  v našej základnej i materskej škole naďalej prebiehať prezenčná forma výučby pre všetky deti. 

                Prosíme rodičov (ZŠ i MŠ), aby dodržiavali  opatrenia vyplývajúce z epidemiologickej situácie, a aby v pondelok priniesli doklad  Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu  s kópiou potvrdenia o negatívnom výsledku testu alebo potvrdenie o výnimke a podpísaný doklad Informácie pre dotknuté osoby o dobrovoľnom súhlase k spracúvaniu dokladov... (v prílohe).

          • OZNAM PRE RODIČOV ZŠ I MŠ

          • Na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy vo štvrtok 4.3.2021 bude prebiehať v našej ZŠ i MŠ prezenčná forma výučby. Do školy môžu prísť všetky deti.  Zajtra 3.3.2021 máme riaditeľské voľno.

          • JARNÁ ŠKOLA

          • Od 15.2. do 19.2. 2021 mali deti možnosť počas jarných prázdnin navštevovať JARNÚ ŠKOLU. Zážitkovou a hravou formou si opakovali učivo, ale venovali sa aj environmentálnym aktivitám programu ZELENÁ ŠKOLA. Na záver si overili svoje vedomosti v súťaži. Všetci boli odmenení diplomom a vecnými cenami. Fotky z jarnej školy si pozrite v našom fotoalbume.

          • Riaditeľské voľno

          •  

                        Riaditeľka Základnej školy s materskou školou  Stankovany 330, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 ods. 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 o podrobnostiach o organizácii školského roka

             

            udeľuje

            riaditeľské voľno

            dňa 3. marca 2021

                                                        žiakom ZŠ s MŠ Stankovany 330 z prevádzkových dôvodov.

             

              Vo vyučovaní sa bude pokračovať vo štvrtok 4. marca 2021.

              V čase voľna nebude v prevádzke ani  MŠ, ŠKD ani ŠJ.

             

          • Oznam pre rodičov predškolákov

          • Vážení rodičia, 

            oznamujeme Vám, že dňa 24.02.2021 (STREDA) o 15:00 hod. sa uskutoční RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE pre rodičov predškolákov MŠ v triede III. A a IV. A na poschodí. 

            Tešíme sa na spoločné stretnutie. 

          • Oznam pre rodičov žiakov ZŠ a detí MŠ

          •      Na základe  rozhodnutia MŠVVaŠ  SR  obnovuje sa vyučovanie na prvom stupni ZŠ a prevádzka MŠ a školských zariadení od 8. februára 2021. Aby dieťa mohlo nastúpiť do školy, je potrebné, aby sa zákonný zástupca preukázal negatívnym testom, nie starším ako 7 dní. 

                 Testovanie zákonných zástupcov detí MŠ a ZŠ sa uskutoční v nedeľu 7.2.2021 od 8,00 do 9,00 h v budove Obecného úradu v Stankovanoch. 

                 Pri nástupe do MŠ aj ZŠ  sa vyžaduje od zákonných zástupcov doklad - Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (v prílohe).

          • Oznam pre rodičov

          •        Na základe rozhodnutia konzília epidemiológov pokračujú žiaci ZŠ od 1.2. 2021  v dištančnej forme vyučovania.

                    V prípade, že dištančná forma bude pokračovať aj v týždni od 8.2.2021 na základe rozhodnutia Rady školy pri ZŠ s MŠ Stankovany zo dňa 28.2.2021,  ak bude záujem rodičov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti,  otvoríme školský klub detí aj materskú školu. Viac Vás o otvorení ŠKD a MŠ budeme informovať na budúci týždeň.                                                        Mimo prevádzky zostáva od 1.2.2021 aj MŠ a ŠJ.

      • Nadpis Tlačivo o bezpríznakovosti

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.