• OZNAM

          • Vážení rodičia,

            prevádzka MŠ bude od 08.12.2021 opäť obnovená.

            Prevádzka ZŠ je na základe rozhodnutia RÚVZ v LM prerušená do 10.12.2021 vrátane. 
            Žiaci ZŠ pokračujú v dištančnom vzdelávaní. 
            Tí žiaci ZŠ, ktorí nespĺňajú žiadnu z podmienok OP (očkovaní, prekonaní) zostávajú v domácej karanténe do 11.12.2021. 
            Nástup do ZŠ bude dňa 13.12.2021. 

            Ďakujeme za pochopenie. 

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, 

            oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia RÚVZ v LM sa prevádzka ZŠ s MŠ prerušuje od 02.12.2021 do 06.12.2021 vrátane, z dôvodu výskytu ochorenia Covid-19 v našom zariadení.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            školské vyučovanie sa uskutočňuje v škole (prezenčne) a bude v prvádzke na základe predloženia vyhlásenia o bezpríznakovosti. Prosím rodičov, aby deti v tomto týždni opätovne otestovali. 

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia RÚVZ v LM sa prevádzka MŠ prerušuje od 
            09.11.2021 do 12.11.2021 vrátane,  z dôvodu vysokej chorobnosti detí (šírenie respiračných ochorení).

            Za pochopenie ďakujeme.

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že dňa 05.11.2021 (piatok) sa prevádzka MŠ prerušuje z dôvodu vysokej chorobnosti detí (šírenie respiračných chorôb). Prevádzka MŠ bude opätovne obnovená dňa 08.11.2021 (pondelok) a v závislosti od dochádzky detí sa rozhodne o prípadnom prerušení MŠ aj na nasledujúce dni. 

            Za pochopenie ďakujeme. 

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ

          • Vážení rodičia, 

            na základe Všeobecného záväzného nariadenia Obce Stankovany č. 1/2021 o určení výšky príspevku od zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka a dospelých na čiastočnú úhradu výdavkov v škole a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Stankovany, ktoré nadobúda účinnosť od 01.11.2021, sa upravuje výška mesačného príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole na 11 €. 
            VZN Obce Stankovany č.1/2021 je zverejnené na webovom sídle obce Stankovany od 15.10.2021 do 30.10.2021. 

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ

          • Vážení rodičia,

            u rodičov jedného z detí MŠ sa potvrdila pozitivita na ochorenie Covid-19, dieťa zostáva v karanténe. Materská škola je naďalej v prevádzke, nakoľko dieťa pozitívne nie je.

            Prosíme rodičov, aby boli obozretnejší a pozorne sledovali prípadné zmeny zdravotného stavu svojich detí.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ

          • Vážení rodičia, 

            na webovej stránke ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR bol k 15.10.2021 aktualizovaný dokument ŠKOLSKÝ SEMAFÓR, z dôvodu vydania nového rozhodnutia ministra, ktorým sa upravuje lehota ospravedlnenia neprítomnosti dieťaťa materskej školy. 

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní(víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 7(dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí, s nepovinným predprimárnym vzdelávaním, „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú.

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ

          • Vážení rodičia,

            zisťovanie školskej zrelosti u predškolákov v MŠ, ktoré vykonajú odborníčky z NOSKO centra, prebehne 08.02.2022 o 8:30 h. (termín ešte pripomenieme). Ak je vaše dieťa klientom inej súkromnej poradne informujte nás prosím o tejto skutočnosti. 

            Chceme dať do pozornosti možnosť odborného vyšetrenia aj mladších detí (od 3 rokov). Jedná sa o posúdenie kognitívnej, rečovej a motorickej oblasti dieťaťa, ktoré umožní podchytiť prípadné oslabenie v niektorej z oblastí skôr ako v predškolskej triede.
            V prípade, že máte záujem o využitie tejto služby, nahláste záujem učiteľke Bc. Kataríne Veselej najneskôr do 15.10.2021. 

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ

          • Vážení rodičia,

            od dnešného dňa je možné zapísať dieťa do MŠ počas jesenných prázdnin (28. - 29. 10. 2021).
            V prípade záujmu, je potrebné dieťa zapísať najneskôr do 20.10.2021.
            Tlačivo na zapísanie je k dispozícii na dverách triedy MŠ.

          • Pripomienka

          • Vážení rodičia, dovoľte mi, aby som Vám pripomenula, že dnes 24.09.2021 o 16.00h. sa uskutoční plenárne a triedne rodičovské združenie v ZŠ Stankovany. 

          • Oznam pre rodičov detí MŠ

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že dňa 13.09.2021 (pondelok) sa uskutoční rodičovské združenie všetkých rodičov detí materskej školy o 15:00hod. na II. poschodí v triede 3.A a 4.A.

            Za účasť vopred ďakujeme.

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vás informovať o nástupe detí MŠ v novom školskom roku 2021/2022.  
            Materská škola je v prevádzke pre všetky prijaté deti od 02.09.2021 v tradičnom otváracom čase
            od 6:30 h. do 16:00 h. Príchod detí do MŠ je od 6:30 h. do 8:00 h.

            Do budovy ZŠ s MŠ budú rodičia vstupovať s rúškom na tvári, pri vstupe si dezinfikujú ruky a budú dodržiavať pokyny službukonajúceho dozoru. 

            Rodičia sú povinní predložiť  pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy alebo po každom prerušení dochádzky dieťaťa v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni Písomné prehlásenie o bezpríznakovosti. Tlačivo môžete vyplniť v škole pri vchode alebo si ho môžete stiahnuť zo stránky školy.
            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx


            Ak Vaše dieťa nastupuje do materskej školy prvý krát, na našej stránke nájdete potrebné informácie k tomu, čo bude v MŠ potrebovať:  https://skolastankovany.edupage.org/a/co-vsetko-potrebuje-vase-dieta-v-ms

            V školskom roku 2021/2022 budú všetky deti materskej školy umiestnené v jednej spoločnej triede, ktorá nesie nový názov “VČIELKY“.

            V prípade akýchkoľvek nejasností alebo otázok nás neváhajte kontaktovať:
            0918 121 770  Bc. Katarína Veselá (poverená zastupovaním RŠ ZŠ s MŠ pre MŠ)

            Teší sa na Vás pani učiteľka Katka a pani učiteľka Marcelka. 



          • • Slávnostné otvorenie školského roku 2021/2022

          • Vážení rodičia a milí žiaci!

            Dovoľte mi, aby som Vám poskytla informácie, ktoré sa týkajú organizácie začiatku školského roka 2021/2022.

            Školský rok 2021/22 sa začne spoločne svätou omšou 02. septembra v Kostole Božského srdca Ježišovho v Stankovanoch o 7:30h. a následne budeme pokračovať v budove základnej školy o 8:45.

            Do budovy školy budú žiaci vstupovať s rúškom na tvári, pri vstupe si dezinfikujú ruky a budú dodržiavať pokyny službukonajúceho dozoru. Žiaci si prinesú prezuvky, prváci aj tašky. Po prezutí odchádzajú do priestorov cvičebne.

            Rodičia sú povinní predložiť  pri prvom nástupe žiaka do základnej školy alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako 3 po sebe idúce dni Písomné prehlásenie o bezpríznakovosti. Tlačivo môžete vyplniť v škole pri vchode alebo si ho môžete stiahnuť zo stránky školy. (Pisomne_vyhlasenie_o_bezprinakovosti.docx).

            Do školy môže prísť s prvákom len  jeden z rodičov. Aj rodičia  musia mať nasadené rúško.

            Žiaci, ktorí budú mať záujem v tomto školskom roku navštevovať ŠKD si môžu

            02. septembra vyzdvihnúť prihlášku u pani vychovávateľky Bc. Moniky Kubalovej. Je možné prihlásiť sa na obedy u vedúcej ŠJ. Po slávnostnom otvorení školského roka 2021/2022 pôjdu prváci do svojej triedy a ostatní žiaci domov.

            Tešíme sa na nový školský rok 2021/2022.  Riaditeľka školy Mgr. Eliška Huntatová

          • Domáce samotestovanie antigénovými testami – harmonogram pre začiatok školského roku 2021/2022.

          • Vážení rodičia,

             ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl, špeciálnych základných škôl, stredných škôl a špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách.

            Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Riaditeľka základnej školy žiada rodičov, aby oznámili škole, či majú záujem o sadu samotestov. Rodičia môžu záujem o samotesty oznámiť telefonicky  na mobilné číslo školy: 0917582142 SMS správou, alebo najlepšie prostredníctvom stránky školy, alebo osobne v škole od pondelka  23.8 do 25.8 2021.

          • Poskytovanie dotácií na stravu v novom školskom roku 2021/2022

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na právne úpravy zákona o dotáciách účinné od 01.08.2021 sa v súvislosti s poskytnutím dotácie na stravu ukončuje poskytovanie dotácie na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ – „obedy zdarma“. 

             Od šk. r. 2021/2022 bude poskytovaná dotácia na stravu len deťom:

            • ak je rodina v hmotnej núdzi (v zmysle § 4 ods. 3 písm. a). zákona o dotáciách na každé dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a v MŠ alebo ZŠ je najmenej 50% detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi),
            • ak je príjem rodiny najviac vo výške životného minima (v zmysle § 4 ods. 3 písm. b). zákona o dotáciách sa dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti , ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima),
            • ak si ani jeden zákonný zástupca neuplatnil/neuplatní nárok na daňový bonus na dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov a nedovŕšilo 15 rokov (v zmysle § 4 ods. 3 písm. c). zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v spoločnej domácnosti podľa osobitného predpisu).

             Aké potvrdenie je potrebné doručiť do školy alebo na obecný úrad pre „obedy zdarma“?

            • Rodina v hmotnej núdzi - potvrdenie Vám na požiadanie vystaví Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Ružomberku.
            • Príjem rodiny najviac vo výške životného minima - potvrdenie Vám na základe podanej žiadosti zašle  Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Ružomberku.
            • Ak si ani jeden zákonný zástupca dieťaťa neuplatnil nárok na daňový bonus na dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov a nedovŕšilo 15 rokov vypíše Čestné vyhlásenie.

             

            • Tlačivo čestného vyhlásenia si môžete stiahnuť zo stránky školy

            Upozornenie!!! Ak nastane zmena a zákonný zástupca požiada o daňový bonus v priebehu roka a neoznámi to škole alebo na obecnom úrade (t.j. rodič poberá dotáciu na školskú stravu a zároveň si uplatňuje aj daňový bonus), v tomto prípade finančné prostriedky na školskú stravu boli dieťaťu poskytované neoprávnene a od dátumu uplatnenia si daňového bonusu je zákonný zástupca povinný vrátiť všetky finančné prostriedky, ktoré čerpal.

            Príslušné potvrdenia prosím doručiť čo najskôr.

            Zákonní zástupcovia, ktorí nespĺňajú ani jednu z vyššie uvedených podmienok, hradia poplatok za školskú stravu v školskom roku 2021/2022 v plnej výške.

      • Nadpis Tlačivo o bezpríznakovosti

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.